Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Schotel Internet voor iedereen

De inzet van de satelliet voor internet

November 26 2013 , Written by Jack Allaart

Veel mensen weten het niet, maar de satelliet kan worden ingezet om het internet op te gaan. Er is een speciale schotel voor nodig. Een schotel die zowel kan zenden als ontvangen. Want wanneer je het internet op gaat, is dit noodzakelijk. Je moet kunnen verzenden en ontvangen. Het internet via de schotel is overigens ook behoorlijk vlot. Je kunt het ongeveer vergelijken met ADSL snelheden. Tot ongeveer 20 M/b per seconde is te realiseren.

Onafhankelijk van de locatie

Het mooie hiervan is, dat het onafhankelijk is van je locatie. Met ADSL of internet via de kabel ben je altijd gebonden aan een locatie. Je snelheid is daar ook van afhankelijk. Zit je namelijk verder van de internet- of telefooncentrale, dan is de snelheid langzamer. Bij internet via de satelliet is dit niet het geval. De satelliet is namelijk voor iedereen te bereiken. Hierdoor is via de satelliet op internet ook zeer interessant voor marineschepen en andere maritieme doeleinden. Op veel schepen is dan ook een internet verbinding via de satelliet aan boord.

Bedrijven kunnen ook goed profiteren

Voor bedrijven is internet via de schotel ook erg interessant. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet als een backup voor het reguliere internet. Want binnen een bedrijf kan het natuurlijk voorkomen dat het internet er eventjes mee stopt. Dit kan vervolgens worden opgevangen met een satelliet internet verbinding. Het kan zo worden geconfigureerd dat het een kwestie is van kabeltjes omswitchen, simpel als dat.

Dus of u nu een consument of een bedrijf bent of op een schip internet wilt krijgen, de satelliet verbinding is helemaal geschikt voor u. Het is snel, gemakkelijk en heel erg stabiel. Kies dus voor een betrouwbare provider die zich hierin specialiseert. Natuurlijk kan het internet via de satelliet ook worden geïnstalleerd voor u. Doe navraag bij uw provider voor de mogelijkheden.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post